septembrie 10, 2017

ACASA

EBEC 2017


European BEST Engineering Competition (EBEC) este cea mai mare competiție inginerească din Europa! An de an, organizația studențească europeană BEST desfășoară acest proiect imens care reuneștepeste 6500 de studenți de profil tehnic din toate colțurile Europei, în colaborare cu multe companii de prestigiu. Pe durata evenimentului, studenții vor avea posibilitatea să-și pună în practică atât cunoștințele teoretice, cât și să-și dezvolte creativitatea. De asemenea, participanții au oportunitatea de a-și perfecționa abilitatea de lucru în echipă, într-un mediu competitiv și stimulant.

Așadar, EBEC reprezintă o provocare pentru viitori ingineri care încearcă să găsească soluții ingenioase la probleme de actualitate, cu care societatea se confruntă.

Concursul are structură piramidală, având etape locale în peste 88 de orașe, ca mai apoi câștigătorii acestor runde să se califice la cele 15 etapele regionale. Urmează finala europeană care este găzduită an de an de către un alt grup local BEST, unde vor concura cei mai buni 120 de participanți.


BEST

Grupul Local BEST Cluj-Napoca este format din voluntari din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, un grup de tineri entuziaşti cu viziuni îndrăzneţe, extrem de motivaţi să înveţe ce înseamnă munca în echipă, managementul unui proiect sau dezvoltarea unor abilităţi complementare studiilor universitare, abilităţi care ne vor ajuta în tot ceea ce inseamnă viaţa post-universitară.

VIZIUNEA
Prețuim diversitatea

Oamenii respectă și încearcă să înteleagă diferite culturi și societăți. Un mediu ce încurajează diversitatea te motivează pentru a lucra la potențial maxim și te învață să îți asumi responsabilitatea propriilor fapte.

MISIUNEA
Dezvoltarea studenților

BEST încurajează deschiderea studenților spre diversitate și lucrul într-un mediu multicultural, creează oportunități de dezvoltare personală, oferă posibilitatea de manifestare și materializare a dorinței de implicare în cadrul comunității.

Scopul organizației este de a promova diversitatea și de a ajuta studenții europeni de profil tehnic să dobândească o gândire internațională, prin înțelegerea mai bună a culturilor europene. De asemenea oferim posibilitatea de a lucra într-un mediu global, dar si de a acumula abilități tehnice utile în viitoarea carieră de inginer sau antreprenor.

BEST Cluj-Napoca, alături de cele 96 de grupuri locale răspândite în toată Europa, reușește în fiecare an să reunească studenți la diverse evenimente, precum cursurile de sezonEvenimentul de Carieră JobShop®EBECBTW ( BEST Training Week ) sau BLR ( BattleLab Robotica ). Așadar, oferim tinerilor posibilitatea de a călători, de a crea legături noi cu cei care au aceleași preocupări, de a-și întregi educația prin traininguri și competiții inginerești, dar și de a-și dezvolta aptitudinile personale si sociale.EBEC este împarțit in două probe:

Studiul de caz (Case Study) îți va testa gândirea analitică, abilitățile de prezentare, dar și calitățile manageriale. Dacă vrei să dovedești că un inginer poate fi și un manager bun și că te descurci în situații ipotetice de criză, atunci această competiție îți va testa limitele.

Proba de design în echipă (Team Design) reprezintă o provocare inginerească pentru orice student tehnic. Dacă îți place să îți folosești creativitatea, să fii inventiv și te consideri un om practic, aceasta este competiția pentru tine.


Bodea Alexandru - Claudiu

Main Organiser

Bonta Sergiu

Responsabil FR

Gui Andreea 

Responsabil PR

Bodareu Vlad

Responsabil IT

Vasiliu Cezar

Responsabil Design

Ioani Adriana

Competiții +GC


CONTACT

Bodea Alexandru -

Claudiu

Organizator EBEC 2017

tel.  0745483018

alex.bodea96@gmail.com

Rusu Horea

Președinte BEST Cluj-Napoca

tel. 0726771517

horea.rusu@BEST.eu.org

Adresa:      Str. Constantin Daicoviciu Nr. 15, Bloc turn, Cam. 708 400020 Cluj-Napoca, jud. Cluj ROMANIA

Phone:   +40 264 401362

Email:    cluj@BEST.eu.org