septembrie 10, 2017

Acasa

EBEC
13 - 16 Decembrie

"Design the future. Today"


Farmecul ingineresc nu constă în calcule complicate și nici în probleme imposibile, ci în Ideea care îi pune pe curioșii ingineri pe treabă. Pentru acest motiv, EBEC este concursul unde nu vei avea nevoie nici de cursuri de specialitate, nici de săptămâni de pregătire, ci trebuie să vii cu mintea deschisă, energia să îți pui ideile în aplicare și, mai presus de toate, oamenii cu care să împărtășești aceste lucruri - ECHIPA ta!.​​​


Grupul Local BEST Cluj-Napoca este format din voluntari din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, un grup de tineri entuziaşti cu viziuni îndrăzneţe, extrem de motivaţi să înveţe ce înseamnă munca în echipă, managementul unui proiect sau dezvoltarea unor abilităţi complementare studiilor universitare, abilităţi care ne vor ajuta în tot ceea ce inseamnă viaţa post-universitară.

VIZIUNEA
Prețuim diversitatea

Oamenii respectă și încearcă să înteleagă diferite culturi și societăți. Un mediu ce încurajează diversitatea te motivează pentru a lucra la potențial maxim și te învață să îți asumi responsabilitatea propriilor fapte.

MISIUNEA
Dezvoltarea studenților

BEST încurajează deschiderea studenților spre diversitate și lucrul într-un mediu multicultural, creează oportunități de dezvoltare personală, oferă posibilitatea de manifestare și materializare a dorinței de implicare în cadrul comunității.

Scopul organizației este de a promova diversitatea și de a ajuta studenții europeni de profil tehnic să dobândească o gândire internațională, prin înțelegerea mai bună a culturilor europene. De asemenea oferim posibilitatea de a lucra într-un mediu global, dar si de a acumula abilități tehnice utile în viitoarea carieră de inginer sau antreprenor.

BEST Cluj-Napoca, alături de cele 96 de grupuri locale răspândite în toată Europa, reușește în fiecare an să reunească studenți la diverse evenimente, precum cursurile de sezonEvenimentul de Carieră JobShop®EBECBTW ( BEST Training Week ) sau BLR ( BattleLab Robotica ). Așadar, oferim tinerilor posibilitatea de a călători, de a crea legături noi cu cei care au aceleași preocupări, de a-și întregi educația prin traininguri și competiții inginerești, dar și de a-și dezvolta aptitudinile personale si sociale.


Sponsori

                               Parteneri media                              


EBEC oferă două categorii de concurs:

Case Study

Primești o problemă într-un context specificat la începutul probei și, având la bază un punct de vedere din perspectiva unui inginer, trebuie să găsești soluția cea mai potrivită. Problema aleasă este o situație ipotetică inspirată din probleme reale cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi. Astfel, ideile care să soluționeze problemele trebuie să aibă aplicabilitate în lumea ce ne înconjoară.

Ce abilități vei câștiga?

-  viziune de ansamblu în rezolvarea unei probleme

- creativitate în a găsi soluții

- experiență de a-ți prezenta ideile în fața altor oameni

Team Design

Provocarea va consta în a construi un mecanism care, conform cerințelor ce se anunță la începutul probei, va trebui să aibă un anumit rol și o anumită formă. Materialele necesare construirii acestor mecanisme sunt oferite de către noi, asamblarea și modalitatea de muncă fiind marele input al echipei


Ce abilități vei câștiga?

- îndemânare la lucruri practice inginerești

- o mai bună viziune în spațiu

- o bună organizare în echipă pe un timp limitat

Juriu:

Iustin IVANCIU - ETTI UTCN

Alexandru Bodea - BEST

Claudia Vaidos & Mihaela Crișan - Betfair

Reprezentativ - Bosch

Reprezentativ - AccentureÎncă nu ești convins? Alte plusuri pentru care să alegi EBEC 

 - prezența reprezentanților de companie în juriul competiției, astfel abilitățile tale vor fi punctate de o persoană care lucrează deja în domeniul ingineresc

- premiile oferite - ce vor rămâne surpriză până la premiere

 - continuitatea concursului - aceasta este faza locală, urmând o etapă regională (cu studenți din România și Republica Moldova), pentru ca mai apoi sa aibă loc etapa finală, în Torino, Italia

- înscrierea gratuită

- competiție interdisciplinară - te poți înscrie cu studenți de la facultatea ta sau oricare alta din cadrul UTCN

- experiența în sine și diversitatea pe care o aduce prin teme, oamenii întâlniți și mod de lucru


Aici găsești reguli și informații suplimentare despre înscriere și despre desfășurarea concursului.

1. Participarea la concurs se face în echipe de câte 4 studenți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

2. Fiecare echipă poate să participe doar la una dintre cele două secțiuni ale concursului (Team Design sau Case Study).

3. La fiecare secțiune a competiției vor fi între una sau mai multe probe, în zile diferite ale concursului. Probele sunt propuse ca tematică fie de BEST Cluj-Napoca, fie de companiile partenere. Competiția absolut obligatorie este cea organizată de BEST Cluj-Napoca, dar fiecare dintre probe va afecta rezultatul final care stabilește echipa câștigătoare.

4.Echipa care acumulează cel mai mare număr de puncte în urma tuturor probelor de la secțiunea la care participă se va califica la          Etapa Regionala a EBEC ce va reuni studenți din Timișoara, Iași, București, Brașov și Chișinău.


Șerban Ioana

Main Organiser

iioanna144@gmail.com

Marcu Bogdan

Responsabil FR

bogdanmarcu@mail.ru

Uifăleanu Adina

Responsabil PR

adinauifi@gmail.com

Jurj Alexandru

Responsabil IT

jurj.alexandru97@gmail.com

    Cioflica Daiana 

Responsabil Design

laura.daianagm@gmail.com

Coca Octavian

Competiții +GC

octavian.coca@gmail.com


Șerban Ioana

Organizator EBEC 2018

tel.  +40 730 067 872

iioanna144@gmail.com

Amănăloie Mălina

Președinte BEST Cluj-Napoca

tel. +40 756 378 319

malina14amanaloie@gmail.com

Adresa:      Str. Constantin Daicoviciu Nr. 15, Bloc turn, Cam. 708 400020 Cluj-Napoca, jud. Cluj ROMANIA

Phone:   +40 264 401362

Email:    cluj@BEST.eu.org